Informatie voor installatiebedrijven
De UOB vergroot innovatief vermogen en productiviteit
De energietransitie, snel en duurzaam bouwen, veilige infrastructuur en mobiliteit, een circulaire economie… Willen we als technisch dienstverleners onze rol en verantwoordelijkheid pakken in de uitdagingen waar Nederland voor staat, dan zullen we de kwaliteit, innovatiekracht en productiviteit van onze bedrijven sterk moeten vergroten. Digitalisering is daarin cruciaal. Met de UOB zorgen we voor de standaardisatie die nodig is om echt datagestuurd te kunnen ontwerpen, installeren en beheren. In iedere schakel van de keten.
DAAROM DE UOB
- Opdrachtgevers en wet- en regelgeving vragen om asset management, informatie en inzicht. De UOB legt daarvoor de basis.
- De open standaard zorgt voor echte samenwerking en datakwaliteit. Dit betekent minder fouten en vertragingen in ontwerp, installatie en onderhoud.
- Met de uniforme data vanuit de UOB kun je je inkoopproces veel beter managen en krijg je hogere kwaliteit.
- Het werk van engineers wordt leuker en waardevoller. Het is ‘direct zoeken en vinden’ en dus in één keer werken aan duurzaam 3D-model.
- Datagestuurd ontwerpen, installeren en beheren heeft de toekomst. Met de UOB vergroot je de innovatiekracht en slagkracht van je bedrijf.
- De UOB is de stap die nodig is om van BIM ‘opbrengsten’ te maken, in plaats van ‘kosten’.
DE UOB IS VAN DE SECTOR, VOOR DE SECTOR
De open Uniforme Objecten Bibliotheek is ontwikkeld door de sector en voor de sector. Samen met Techniek Nederland, FME, Fedet, ETIM-Nederland (via Ketenstandaard) en 2BA, zijn de grote technisch dienstverleners en fabrikanten de drijvende kracht achter het platform. BIM-experts en engineers van verschillende installatiebedrijven hebben samen met productexperts van fabrikanten bepaald aan welke voorwaarden de bibliotheek en de software moeten voldoen. Unieke voorwaarde is dat de UOB een open platform is. Open staat daarbij voor fabrikant- en software-onafhankelijk.
EEN VERSNELLINGSPROJECT VAN digiGO
De UOB is één van de versnellingsprojecten van de digiGO, het nationaal digitaliserings-programma voor de gebouwde omgeving. De overheid werkt hierin nauw samen met Techniek Nederland, Bouwend Nederland, FME en andere belangrijke marktpartijen.
DEZE PARTIJEN MAKEN ZICH HARD VOOR DE UOB
Het is een indrukwekkende rij namen. Goed voor vele innovaties en cruciale projecten voor ons land binnen de sector techniek en allemaal maken ze zich hard voor de UOB. En met een duidelijke reden. Meer kwaliteit, minder faalkosten en meer slagkracht.
- Hager
- Walraven
- Panflex
- Henco Industries
- Schneider Electric
- Jaga Nederland
- Minkels
- ABB
- Aalberts Integrated Piping Systems
- Veolia
- Eaton
- R-Vent Group
- Van Dorp
- Van der Sluis
- Heijmans
- ULC
- Unica
- Spie
- Kuijpers
- HOMIJ
- Strukton
- Engie
- De Groot
- TBI
- Croonwolter&dros
- BAM
- Batenburg
- Gira
- Wilo
- Legrand
- Zehnder
- Flamco
- Vinci
DOE MEE. WE HEBBEN EEN WERELD TE WINNEN
De UOB is een baanbrekend platform voor de ontwikkeling van ons werk, de innovatiekracht van jouw bedrijf en de slagkracht van onze sector. Samen maken we er de open standaard van waar iedereen van profiteert. Medio februari 2024 gaat de vernieuwde UOB live. Tot die tijd kun je helpen om de UOB nog groter en beter maken. Meld jouw bedrijf aan en test mee! En maak ook engineers, fabrikanten en softwareleveranciers binnen jouw netwerk enthousiast om mee te doen. Samen hebben we een wereld te winnen.